C-ARM: alle regionale netbeheerders doen mee!

C-ARM

Met Westland Infra en Enduris aan boord maken nu alle zeven regionale netbeheerders in Nederland gebruik van C-ARM. Met deze centrale ARM-applicatie is uniformiteit troef geworden: het systeem verwerkt voortaan centraal álle allocatie-, reconciliatie-gegevens en meetdata voor de regionale netbeheerders. Veranderingen hoeven dus niet meer in zeven verschillende systemen te worden doorgevoerd.

We kunnen gerust stellen dat hier een prestatie van formaat is geleverd door de netbeheerders en de projectorganisatie. Zij hebben vele jaren aan aansluitgegevens, meetdata, verbruiksgegevens, allocatie- en reconciliatieresultaten uit de decentrale systemen overgebracht naar het nieuwe platform. De gezamenlijke migratie-operatie heeft geleid tot een duurzaam systeem dat in het licht van de energietransitie ook de groei en complexiteit kan faciliteren van nieuwe energie- en datastromen.

Kennisdeling

Sinds de regionale netbeheerders met de plannen voor dit uniforme systeem aan de slag gingen, heeft Het ConsultancyHuis parallel daaraan ingezet op kennisopbouw en kennisdeling over C-ARM. Reden: we zijn sterk aanwezig in de energie- en netbeheersector en het was onvermijdelijk dat we ermee in aanraking kwamen. Om opdrachtgevers op dit vlak met de juiste expertise van advies te voorzien, riepen we er een heuse ‘C-ARM Tribe’ voor in het leven. Hierin bundelden we alle kennis over C-ARM en verspreidden die onder onze consultants. Dankzij deze kennisdeling konden we constructief bijdragen aan de opbouw van het uniforme systeem, zowel bij de regionale netbeheerders als bij de centrale organisatie. In het verlengde daarvan hebben we dankzij de ‘C-ARM Tribe’ ook de relaties weten te intensiveren tussen Het ConsultancyHuis, de regionale netbeheerders en EDSN (Energie Data Services Nederland).

Onze resultaten

Andere projecten die écht een verschil maken

Consultant aan het woord

De ‘C-ARM Tribe’ hebben we inmiddels opgeheven. Daarvoor in de plaats richtten we onlangs de ‘Tribe Allocatie 2.0′ op, naar aanleiding van het ‘Allocatie 2.0’-programma dat zich eveneens op de energietransitie richt. Met ‘Allocatie 2.0’ moet de energiesector een stap gaan zetten in de richting van een snellere en betrouwbaarder afrekening. Ook aan dit programma willen we bij Het ConsultancyHuis een waardevolle bijdrage gaan leveren.

Kees Wouters

Samenwerken?

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.