Balans handhaven op het elektriciteitsnet

Tennet

TenneT is de netbeheerder van het landelijke hoogspanningsnet in Nederland en van het hoogspanningsnet in een deel van Duitsland. Deze opdracht speelt binnen het Systeemdiensten domein. Hier ligt de focus op het handhaven van het evenwicht tussen de vraag en aanbod van elektriciteit op het net.

Opdracht

Business analyse in het werkveld tussen specialisten, beleidsmedewerkers en DevOps teams. Succesvol afgeronde opdrachten zijn een impact analyse voor de introductie van congestiemanagement en de implementatie van een nieuwe webservice voor het valideren van meetdata. Hiernaast is de requirements engineering voor een monitoring tool voor data vanuit het Cross-Border Intraday (XBID) platform uitgevoerd.

Aanpak

In een Agile omgeving waar SAFe wordt toegepast worden de portfolio epics die spelen binnen de value stream ‘Systeem en Markt’ geanalyseerd. Gezamenlijk met solution architecten worden de epics uitgewerkt en features voorbereidt die de basis zijn voor de werkzaamheden binnen de DevOps Teams.

Bijzonderheden

TenneT speelt een sleutelrol in de energietransitie. Dit maakt het bijzonder en uitdagend om hieraan bij deze klant een succesvolle bijdrage te leveren.

Resultaat

Als schakel tussen specialisten, beleidsmedewerkers en DevOps teams zijn voor verschillende projecten succesvol impact analyses uitgewerkt. Hiernaast is de requirements engineering en de implementatie gezamenlijk met product owners uitgevoerd.

De klant aan het woord

Onze resultaten

Andere projecten die écht een verschil maken

Professional

In deze opdracht heeft Sandor veel nieuwe kennis opgedaan over de systemen en processen bij een ‘Transmission System Operator’. Het is een hele plezierige werkomgeving met professionals die een sterke focus op het gezamenlijk bereiken van resultaat hebben.  

Onze projecten

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.