Efficiënt vectoriseren van het kopernetwerk

KPN

Vanaf februari 2018 is de Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken (WIBON) van kracht. Als gevolg hiervan moet KPN de administratie voor liggingsgegevens van het gehele kopernetwerk vectoriseren vóór 2028. Dit betekent dat ongeveer 10,8 mln schetsen digitaal in een Geografisch Informatie Systeem (GIS) applicatie vastgelegd moeten worden.

Opdracht

“Ontwikkel scenario’s met oplossingen voor het efficiënt vectoriseren van alle schetsen van het kopernetwerk van KPN volgens de WIBON”

Aanpak

Met behulp van Artificial Intelligence en Machine Learning kan meer informatie uit de schetsen gehaald worden en kunnen schetsen worden gecategoriseerd. Vervolgens kan heel gericht worden bepaald met welke methode de verschillende categorieën kunnen worden gevectoriseerd.

Bijzonderheden

In dit project is niet via de gebaande paden gedacht – collega’s die zich bezighouden met data science technieken hebben het project in behapbare stukken opgeknipt.

Resultaat

Verschillende scenario’s voor het vectoriseren van alle schetsen van het kopernetwerk met drastisch verlaagde kosten en een minimale druk op de KPN-organisatie. KPN heeft besloten om, geheel volgens de Agile-methodiek, samen met Het ConsultancyHuis de eerste stap in de implementatie van het project te zetten.

Onze resultaten

Andere projecten die écht een verschil maken

De klant aan het woord

“Voor dit project zijn door Het ConsultancyHuis alle zorgen uit handen genomen”

Onze projecten

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.