GOPACS: het platform voor congestiemanagement

GOPACS platform voor de nationale en regionale netbeheerders

Hoe Het ConsultancyHuis hielp bij de ontwikkeling van GOPACS

De GOPACS applicatie werd ontwikkeld om de nationale en regionale netbeheerders te helpen bij congestiemanagement. Om te voldoen aan de wensen van de betrokken partijen en nieuwe regels van de overheid, moest het platform verder ontwikkeld en uitgebreid worden. Hiervoor werd Het ConsultancyHuis ingeschakeld.

Korte samenvatting van het project:

Uitdaging

GOPACS is het centrale platform voor congestiemanagement. De applicatie werd oorspronkelijk ontwikkeld als proof of concept door de landelijke en regionale netbeheerders. Door nieuwe regelgeving moesten de netbeheerders de applicatie op korte termijn actief gaan gebruiken. Daarom moest het platform stabiel gemaakt worden. Daarnaast moest GOPACS worden uitgebreid om te voldoen aan de wensen en eisen van alle betrokken partijen.

Oplossing

De netbeheerders schakelden een wiskundig ontwikkelaar en een business analyst van Het ConsultancyHuis in om te helpen bij de verdere ontwikkeling van GOPACS. Zij hielpen bij het afstemmen van het algoritme op de nieuwe regelgeving en het verhogen van de stabiliteit en betrouwbaarheid van de applicatie.

Daarnaast analyseerden we welke functies minimaal beschikbaar moesten zijn om het platform te kunnen gebruiken.

Resultaat

Met de hulp van Het ConsultancyHuis werd GOPACS succesvol verder ontwikkeld tot een bedrijfskritische applicatie die een belangrijke rol zal spelen bij congestiemanagement door de nationale en regionale netbeheerders.

Ook in de toekomst zal Het ConsultancyHuis betrokken blijven bij GOPACS. Zo ontwikkelen we op dit moment onder andere nieuwe producten om congestie op te lossen en koppelingen met andere partijen.

Onze resultaten

Andere projecten die écht een verschil maken

Consultants aan het woord

“Bij deze opdracht krijg ik elke werkdag de kans om bij te dragen aan de energietransitie, door het oplossen van congestie op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.”

Shafiek Ramdin

Onze projecten

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.