Het BESS-project: de grootste batterij van Europa

BESS-project van Eneco en Mitsubishi

Projectmanagement voor het ‘Batterie Energie Speicher System’

In 2017 sloegen Eneco en Mitsubishi de handen in elkaar voor het BESS-project, waarbij ‘BESS’ staat voor ‘Batterie Energie Speicher System’. Deze enorme batterij – een complex van 120 m bij 80 m – slaat stroom op en geeft die ook weer af, zodat de spanning op het Europese hoogspanningsnet steeds op 50 Hz blijft.

Hieronder lees je meer over de rol van onze consultant tijdens dit fantastische project.

Korte samenvatting van het project:

Uitdaging

Omdat het belangrijk is om het Europese hoogspanningsnet op elk moment op 50 Hz te houden, rolden Eneco en Mitsubishi het BESS-project uit nabij het Noord-Duitse Flensburg. Een projectmanager van Het ConsultancyHuis was een jaar lang betrokken bij het realiseren van het ‘Batterie Energie Speicher System’, de grootste batterij van Europa.

Oplossing

Als projectmanager leidde een van onze consultants verschillende teams die instonden voor de realisatie van het BESS-project, onder andere de uitvoerende teams van Eneco, Duitse partners, Amerikaanse leveranciers en netbeheerder TenneT.

Daarnaast hielpen we om draagvlak te creëren bij andere betrokken partijen, inclusief vertegenwoordigers van verschillende Duitse instanties en van de omwonenden.

Resultaat

Onder leiding van onze consultant werden verschillende modellen ontwikkeld en werd een volledig nieuw platform voor berichtenverkeer gebouwd. Om hackers buiten de deur te houden, is het platform namelijk niet verbonden met het internet.

Daarnaast legden we alle doelen en prestaties mee vast in vuistdikke contracten tussen de verschillende partners. Ten slotte hielpen we Eneco ook bij het aankopen en verkopen van de energie die de batterij nu eens nodig had en dan weer over had.

Onze resultaten

Andere projecten die écht een verschil maken

Consultants aan het woord

“Mijn Duitse roots kwamen van pas bij dit razend bijzondere project. De complexiteit van het project, het internationale tintje en de nauwe samenwerking: ik kijk er met veel plezier op terug.”

Oliver Karnbrock

Onze projecten

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.