Inrichten IT-omgeving RIVM tijdens covid-19 pandemie

Projectmanager draagt bij aan kritische IT-projecten

Ten tijde van de COVID-19 pandemie had het RIVM een landelijke en centrale rol in de pandemie bestrijding.

Bij de bestrijding van de COVID pandemie speelde IT een cruciale rol, op uiteenlopende gebieden. Daarbij kun je denken aan IT voor de uitwisseling van gegevens met en aansturing van zorgpartijen, de logistiek rondom het zetten van vaccinaties, het delen van onderzoek data en het voorzien van belanghebbenden zoals de regering, burgers, media en politici van de juiste informatie. Een consultant van Het ConsultancyHuis heeft hier, in de rol van Projectmanager, een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Korte samenvatting van het project:

Uitdaging

Ten tijde van de COVID-19 pandemie was het op tijd kunnen beschikken over de benodigde IT-middelen van groot belang en stond de realisatie ervan onder grote druk. Resources waren schaars en de beschikbare resources moesten gedeeld worden door de verschillende leverende IT-trajecten. De uitdaging was om met de beschikbare schaarse resources onder grote tijdsdruk de benodigde IT-middelen van de juiste kwaliteit op tijd te realiseren. Daarnaast ook toegang tot deze resources te geven aan zowel interne als externe partijen. Een complicerende factor hierbij was de benodigde informatiebeveiliging, gezien de gevoeligheid van de data en de risico’s die daarmee gepaard gaan.

Oplossing

Onze projectmanager is bij het RIVM op meerdere projecten ingezet, waarbij ieder project zijn eigen oplossing kende. Dankzij zijn jarenlange ervaring en deskundigheid hielp hij het RIVM in de crisissituatie om op tijd de benodigde IT-middelen beschikbaar te krijgen. 

Resultaat

Onze projectmanager heeft erg succesvol bijgedragen aan diverse COVID gerelateerde kritische IT-projecten. Dit varieerde van de realisatie van een bestelapplicatie voor COVID vaccins, de grafische applicatie voor weergave van COVID clusters, het COVID dashboard, toegangsverlening aan externe partijen tot diverse COVID gerelateerde RIVM-applicaties tot veilige data uitwisseling tussen onderzoeksinstanties voor COVID onderzoeken. Hij heeft ervoor gezorgd dat tijdens deze crisissituatie de deliverables van deze projecten op de benodigde tijd en met de juiste kwaliteit beschikbaar kwamen, conform de informatiebeveiligingseisen en met de benodigde borging in de lijnorganisatie.

Onze resultaten

Andere projecten die écht een verschil maken

Consultants aan het woord

“Bij deze opdracht krijg ik elke werkdag de kans om bij te dragen aan de energietransitie, door het oplossen van congestie op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.”

Shafiek Ramdin

Onze projecten

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.