Lean awareness Coolblue

Coolblue

Snel aan de slag om jouw eigen werkprocessen te verbeteren? Met praktische werkvormen die je meteen kunt toepassen? Afgelopen maand hebben twee enthousiaste consultants, Franc Klomp en Ralf Spiering van Het ConsultancyHuis het HR-team van Coolblue op weg geholpen met een interactieve Lean Awareness training.

Het ConsultancyHuis heeft veel ervaring in het direct toepasbaar maken van Lean. In nauw overleg met Coolblue is een training op maat samengesteld. Daarbij kan Het ConsultancyHuis putten uit haar rijke bibliotheek aan Lean trainingsmateriaal, werkvormen, games en energizers.

Doel

Doel van de training was om de Coolblue medewerkers bewust te laten worden van de Lean Principes en ze meteen te laten ervaren hoe ze een start kunnen maken met het zelf doorvoeren van verbeteringen. Niet alleen voor hun eigen processen, maar ook voor alle processen die zij ondersteunen.

Het is boeiend hoe de vragen als ‘Wie is jullie klant?’ en ‘Welke activiteiten voegen waarde toe voor jullie klant?’ opnieuw tot belangrijke nieuwe inzichten leidde.

Dagdeel 1

In het eerste dagdeel zijn ook Value Stream Maps gemaakt om te ervaren hoe effectief het is om gezamenlijk en interactief een proces uit te werken, en daarin de waarde-toevoegende en niet-waarde-toevoegende activiteiten te identificeren. Tot slot is een Lego Game gespeeld om iedereen te laten ervaren wat verspillingen zijn en hoe goed Flow kan werken.

Dagdeel 2

Het tweede dagdeel is energiek geoefend met Root Cause Analyse (5 Why’s), het voorkomen van uitval (Poka Yoke), en het inzichtelijk maken van hoe processen lopen (Visual Management). Allemaal weer met Coolblue specifieke cases waardoor de uitkomsten meteen toepasbaar zijn.
Het waren 2 hele leuke en interactieve dagdelen. Complimenten aan de groep van Coolblue voor hun positieve energie en hun leergierigheid. Het is erg mooi om te zien dat ze met deze praktische training nu al actief aan de slag kunnen met kwaliteitsverbeteringen in hun dagelijkse praktijk.

Onze resultaten

Andere projecten die écht een verschil maken

Klant aan het woord

“Om met het hele team deze Lean awareness training te volgen heb ik als heel waardevol ervaren. Deze training heeft ons geholpen om een gedeelde mindset te krijgen over de manier waarop we willen verbeteren. Tegelijkertijd zorgen de praktische oefeningen er voor dat we de stap maakten van kennis op een slide, naar inzicht door ervaring. De training heeft ons de handvatten gegeven om zelfstandig verder aan de slag te kunnen gaan.”

Alexander Eijkenaar, manager HR Systems and Processes Cooblue

Onze projecten

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.