Ruim 5.000 TenneT-medewerkers betrekken bij nieuwe strategie

Onze consultant hielp TenneT-medewerkers te betrekken bij nieuwe strategie

Een aangepaste strategie medio 2019 betekende voor hoogspanningsnetbeheerder TenneT de start van een organisatieverandering. Begin 2020 had TenneT als doel dat ruim 5.000 collega’s weten wat deze strategie inhoudt, zich daarbij betrokken voelen en de organisatiebrede strategie vertalen naar hun eigen werk. Een uitdaging op zich, maar met de komst van de COVID-19 pandemie veranderde de manier waarop TenneT-medewerkers elkaar konden benaderen. Waar dit eerder vaak face-to-face gebeurde, raakten nu duizenden collega’s binnen korte tijd vertrouwd met werken in een online omgeving. Een consultant van Het ConsultancyHuis heeft, als Projectmanager en Communicatie-expert, een belangrijke bijdrage geleverd aan het betrekken van alle TenneT-medewerkers bij de strategie.

Korte samenvatting van het project:

Uitdaging

Binnen korte tijd en met beperkte middelen (o.a. door de pandemie) was het doel om een grote groep medewerkers zich betrokken te laten voelen bij de strategie en die vervolgens ook uitvoeren. Daarnaast was er een andere manier nodig om dit op grote schaal te communiceren. Onze consultant was hier ruim twee jaar bij betrokken.

Oplossing

Onze consultant zette, naast meerdere communicatieacties, tot twee keer toe een grootschalig online evenement op in samenwerking met TenneT-collega’s. Dit evenement wekte, door vorm en uitvoering, veel interesse bij medewerkers en werd goed bezocht.

Resultaat

Na afloop van de evenementen gaven medewerkers aan de strategie beter te begrijpen en te snappen wat dit in grote lijnen voor hun werk betekent. De vragen die er daarna nog lagen (o.a. ‘hoe pas ik de strategie specifiek toe op mijn dagelijkse werkzaamheden’) zijn daarna opgepakt door onze consultant in samenwerking met teamleden uit het strategie team van TenneT.

Onze resultaten

Andere projecten die écht een verschil maken

Consultants aan het woord

“Bij deze opdracht krijg ik elke werkdag de kans om bij te dragen aan de energietransitie, door het oplossen van congestie op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.”

Shafiek Ramdin

Onze projecten

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.