Samen innoveren tijdens de Hackathon: de kracht van Generative AI ontsluiten bij Het ConsultancyHuis

07/03/2024

door Hans Dorst, consultant bij Het ConsultancyHuis

In een wereld waarin technologie steeds sneller evolueert, zijn termen als Generative AI, Large Language Models (LLM’s) en Chat-GPT niet meer weg te denken. Hoewel er veel belangstelling is voor deze tools en technieken blijft de daadwerkelijke kennis en toepassing ervan voor velen onduidelijk.

De afgelopen tijd is er bij Het ConsultancyHuis veel geïnvesteerd in kennis over Generative AI: met een Technische Deep Dive voor developers, een NO-Code sessie voor de niet-technische collega’s en diverse projecten vanuit onze Datascience Tribe.

Maar we streven ernaar om niet alleen op de hoogte te zijn van de laatste technologische ontwikkelingen maar ook om er actief mee aan de slag te gaan.

Waarom een Hackathon over Generative AI?

Bij Het ConsultancyHuis is er veel belangstelling voor geavanceerde technologieën zoals Generative AI en LLMs. Ons doel is om deze krachtige tools te begrijpen zodat we ze op de juiste manier bij onze klanten kunnen inzetten. En wat is nou een betere manier om deze tools te leren kennen dan door hands-on ervaring en samenwerking met collega’s?

Het ontstaan van de Hackathon

Met bovenstaande in het achterhoofd, kondigen we met veel enthousiasme de eerste Het ConsultancyHuis Hackathon aan, gericht op Generative AI. Deze hackathon biedt een kans aan onze collega’s om dieper in de wereld van AI te duiken, te experimenteren met de toolsets van o.a. OpenAI, Google Gemini en Claude en samen te werken aan toffe ideeën.

Wat gaan we doen?

Tijdens de hackathon zullen in anderhalve dag kleine teams binnen, bestaande uit zowel technische als minder technische collega’s van Het ConsultancyHuis, samenwerken om hun idee te realiseren met Generative AI. Het unieke aan de huidige generatie AI-tools is dat ze toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun programmeerkennis. Dit maakt het mogelijk om verschillende perspectieven en vaardigheden te laten samenkomen bij het bouwen van een product.   

Na de Hackathon

De hackathon is slechts het begin. Het zou geweldig zijn als we de ideeën en prototypes die tijdens dit evenement worden ontwikkeld, verder kunnen uitbouwen en implementeren in echte projecten voor onze klanten. 

Maar de grootste waarde van de hackathon is de ervaring, kennis en vaardigheden die we opdoen door gezamenlijk te experimenteren met de mogelijkheden van Generative AI en LLM’s zodat we de dienstverlening aan onze klanten verder kunnen verbeteren en kunnen helpen met de implementatie van de laatste technologieën.

Wil je meer weten?

Over Generative AI of hoe we de organisatie van de hackathon hebben aangepakt? Neem dan contact op met Hans Dorst: hans.dorst@hetconsultancyhuis.nl / 06-38747797.

Samenwerken?

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.