Onze consultants reizen groener

november 5, 2019

door Ralf Spiering

Elke dag in de auto of de trein; als consultant ben je vaak op pad. Het ConsultancyHuis biedt haar consultants de mogelijkheid om een auto te leasen en daar gebeurt iets bijzonders mee. Consultants bij Het ConsultancyHuis reizen groener omdat ze en masse kiezen voor een milieubewuste manier van vervoer.

Minder uitstoot en meer treinreizen

Sinds drie jaar worden er bij Het ConsultancyHuis geen dieselleaseauto’s meer besteld en groeit het wagenpark in 2019 van 2 naar 19 volledig elektrische auto’s. Afgelopen maand analyseerde Ralf Spiering de CO2-uitstoot over het aantal afgelegde kilometers van werknemers van Het ConsultancyHuis. Hij concludeerde onder andere dat 22% van alle zakelijke kilometers in 2019 met de trein is afgelegd, ten opzichte van 12% vorig jaar. Daarnaast reisden consultants twee keer zo vaak met de trein ten opzichte van vorig jaar. Van 76.338 kilometer in augustus 2018 naar 165.213 kilometer in augustus 2019. Ook zijn er ongeveer 285 bomen minder nodig om de CO2-uitstoot over het aantal gereden kilometers met de auto te compenseren ten opzichte van 2018.

CEO Henk Kippersluis: “Wat ik vooral leuk vind, is dat collega’s groener reizen, terwijl we dat niet extra belonen. We stimuleren elektrisch rijden wel. Duurzaamheid komt aan bij collega’s. Ze doen er zakelijk iets mee, maar ook privé, zoals het bouwen van een energieneutraal huis. De passie voor duurzaamheid is gedeeld en zit duidelijk in ons DNA.”

Duurzaamheid zit in ons DNA

Deze manier van denken is hard nodig. Op dit moment gebruiken Nederlanders 6,2 hectare, terwijl er wereldwijd slechts 1,8 hectare per persoon beschikbaar is. Om te zorgen dat we de aarde goed achterlaten voor komende generaties, zijn er meerdere maatregelen nodig zoals het verlagen van CO2-uitstoot. Om een idee te geven: in Nederland stoten we per jaar zo’n 9.900 kilogram CO2 uit per persoon. Dat staat gelijk aan bijna tachtig keer heen en weer vliegen van Amsterdam naar Londen of zo’n 15 jaar ademhalen. Henk: “Als we de hoeveelheid CO2 verminderen heeft dat een positieve invloed op komende generaties.” Daarnaast beïnvloedt elektrisch rijden ook direct de luchtkwaliteit op een positieve manier, omdat de uitstoot van stikstofdioxide, fijnstof en roet veel minder is.

Klanten vinden duurzaamheid belangrijk. Mantelovereenkomsten bevatten steeds vaker eisen met betrekking tot duurzaam ondernemen. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar een actief beleid op dit onderwerp. Het ConsultancyHuis is een Expeditie Duurzaam gestart om bewustwording bij collega’s en klanten te creëren. Collega’s van Het ConsultancyHuis reizen groener en praten daarnaast graag over elektrisch rijden en energiezuinig leven met hun klant. Het zijn ambassadeurs voor een schonere toekomst.

Samenwerken?

Een verandertraject, een nieuw IT-systeem of een andere uitdaging? Ontdek hier hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Werken bij ons?​

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ontdek de voordelen van Het ConsultancyHuis voor jou als consultant.